Orange hyllar Storbritannien!

face

 

Vi älskar temakvällar och denna gången tar vi oss an inget mindre än självaste Storbritannien!

Vi kommer som vanligt att blanda friskt och det kommer inte bli lätt att välja bland godbitarna från den gigantiska musikkatalogen som hör Storbritannien till. Vi kommer att vandra från den så kallade brittiska invasionen via madchester, punk, postpunk, synt, britpop och tweepop till nutida alster.
Brittiska invasionen hände kring mitten på 60-talet då band som Beatles, The Kinks, Yardbirds, The Who och The Animals gjorde Storbritannien till musikvärldens epicentrum med gitarrdriven pop och rock. Storhetstiden var ett faktum och under 70 och 80-talet fortsatte framgångarna på bred front samtidigt som nya musikstilar formades och förädlades.

Nästa stora brittiska våg var när britpopen slog igenom stort. De största banden här var Oasis, Pulp, Suede, och Blur; de sk big four. Britpopen var i mångt och mycket en motreaktion till den amerikanska grungen och den egna brittiska shoegazen och musikinfluenserna såväl som estetiken hämtades till stor del från de redan nämnda storheterna från 60-talet. Men britpopakterna var även i princip direkt influerade av Morrisseys The Smiths såväl som madchesterbanden Happy Mondays och Stone Roses. Britpopvågen ebbade ut i princip samtidigt som Spice Girls slog igenom, och band som Radiohead och The Verve tog över stafettpinnen. Därefter har vi haft en mångfacetterad brittisk musikscen som vi skall se till välja bland med omsorg. Se lista på tänkbara band ni kan komma att få höra längre ner!

Skriv gärna ner låtar här i eventet som ni gärna vill dansa till!

★★★INFO★★★

STORA GOLVET / SALONGEN
ORANGE HYLLAR STORBRITANNIEN

VINYLBAREN (BISTRON)

MER INFO KOMMER!

Arbis

22-03
18 årsgräns
Förköpsbiljetter*/entré: Förköp kostar 100 kr ink garderob, i dörren 120 kr ink garderob. Förköpen hittar ni på Vaxkupan samt Biletto.se!

*Enligt tradition kan man vinna presentkort om man köper förköpsbiljett. Vi lottar på biljettnumren och vinnarna notifieras i entrén. Dessutom går man före kön med förköpsbiljett!

Varmt välkomna! Pop åt Folket!

Nippe & Tobbe

Ex. på band vi kan tänkas lira på stora dansgolvet under kvällen:
Amy Winehouse, Culture Club, Human League, Dexys, Billy Idol, Primal Scream, The XX, The Charlatans, Ash, Pulp, Blur, Dodgy, Suede, The Verve, Oasis, Supergrass, M.I.A. Lush, Manic Street Preachers, Heavenly, The La’s, Echo & The Bunnymen, The Slits, PJ Harvey, Fleetwood Mac, Kate Bush, The Field Mice, Roxy Music, Elton John, T-Rex, Van Morrison, David Bowie, The Rolling Stones, Soft Cell, OMD, Yazoo, The Eurythmics, The Tourists, Beatles, The Who, Yardbirds, The Kinks, Herman Hermits, The Birds, The Smiths, Joy Division, The Cure, Siouxsie and the Banshees, Duran Duran, New Order, Sex Pistols, The Jam, The Kinks, Happy Mondays, The Clash, The Undertones, Buzzcocks, The Specials, Orange Juice, The Style Council, The Housemartins, The Primities, Archtic Monkeys, Lily Allen, Franz Ferdinand, Kasabian, The Pastels, The Libertines, Bloc Party The Wombats, Kate Tempest, Kaiser Chiefs, The Kooks, Editors, The Vaccines, Razorlight, Sophie Ellis-Bextor, Two Door Cinema Club, Florence + the Machine, The Streets, Alt-J, Foals, Bombay Bicycle Club, Kate Nash, Gorillaz, Babyshambles, Teenage Fanclub, Hard-Fi, Snow Patrol, Cornershop, Gang Of Four, Belle & Sebastian, Daughter, Wild Beasts, La Roux, Metronome, Veronica Falls, Smith Westerns, Marina & The Diamonds och mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>